PRESS RELEASE__16.12.2022 Ελληνικοί χοροί και τραγούδια

Added: 2022/12/21 13:09

ΝАΙ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΑΜΕ και ΑΥΤΟ ПΛΗΡΗΣ, ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ  - КΕΠ !!!

ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ !!!

το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. παρουσιάζει

συναυλία

«Ελληνικοί χοροί και τραγούδια. Βραδιά ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού»

2022_12_20_4

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 19:00.

καλλιτεχνικό στέκι "DOM-ДОМ", 24/4, Bolshaya Ovchinnikovskaya naberezhnaya, Moscow.

2022_12_05_27afisha_16_rus

Αγαπητοί φίλοι!

Σε υψηλότατη καλλιτεχνική κλίμακα, με έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα συναυλιών-καλλιτεχνικό στέκι DOM-ДОМ" [24/4, Bolshaya Ovchinnikovskaya naberezhnaya, Moscow] η συναυλία των συγκροτημάτων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. «Ελληνικοί χοροί και τραγούδια. Βραδιά ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού».

2022_12_20_1

Αγαπητοί φίλοι,

αποχαιρετώντας την τρέχουσα χρονιά και εν΄όψει των Εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σας προσκαλούμε να προβείτε μαζί μας με μία μουσική περιήγηση, σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής μουσικής, της σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας, του ελληνικού τραγουδιού του ελληνικού χορού. Ειδικά για σήμερα, τα Συγκροτήματά μας ετοίμασαν ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τραγούδια από τα δυο (2) κορυφαία είδη της ελληνικής μουσικής, που γεννήθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα και ήμασαν στη συνέχεια και αντικατοπτρίζουν την πεμπτουσία της ελληνικής ψυχής. Γιατί ακριβώς μέσα από το τραγούδι, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ιστορικής του πορείας και διαδρομής, ο λαός μας, από αμνημονεύτων χρόνων, αποτυπώνει τις χαρές και τις λύπες, τις φιλοδοξίες και τα βάσανά του, τις ελπίδες και τη θλίψη του, τα όνειρα και τις απογοητεύσεις του, τους πόθους και τα πάθη του, όλο το βάθος του συναισθηματικού του κόσμου, την ψυχή του…

Είναι δύσκολο να μεταφέρουμε με λόγια όλη αυτή τη συναισθηματική φόρτιση, την ψυχική απογείωση, την πνευματική αυτάρκεια και ευφορία, την ευγενική αύρα, τη θετική ενέργεια, που βιώσαμε όλοι μαζί, ερμηνευτές και κοινό-θεατές, στη συναυλία μας.

Παρατίθεται βίντεο από την έναρξη της συναυλίας: https://disk.yandex.ru/i/dv383szkjYjQDg

Παρατίθεται το αναλυτικό πρόγραμμα της Συναυλίας στον εξής σύνδεσμο: http://www.hecucenter.ru/up/ - развернутая.pdf

2022_12_20_2

2022_12_20_3

Συμμετείχαν:

• Χορωδία Κ.Ε.Π., καλλιτεχνική δ/ντρια η Ινέσσα Εφραιμίδου,

Μέλη Χορωδίας Κ.Ε.Π.: Νατάλια Ράτοβα, Ντινάρα Μαζίτοβα, Νίνα Μαζίτοβα, Σβετλάνα Πολένοβα, Ίννα Ποπόβα, Ουλιάνα Κλιμένκο, Λιουντμίλα Μπουλάτοβα, Γιελένα Μπουλίκινα, Λαρίσα Μπογκατιριόβα, Γιελένα Κομογκόροβα.

• Χορευτικό Συγκρότημα Κ.Ε.Π., καλλιτεχνική δ/ντρια η Οξάνα Ρακτσέγιεβα,

Μέλη Χορευτικού Συγκροτήματος Κ.Ε.Π.: Νατάλια Νεχάγιεβα, Τατιάνα Τραπεζάνοβα, Μαρία Τραπεζάνοβα, Όλγα Κουλικόβα.

• Νεαροί χορευτές, μαθητές του Γυμνασίου ΕΛΛΑΔΑ «Κύριλλος & Μεθόδιος»  - Μάσα Νοβοσέλσκαγια, Αλίσα Κουζνετσόβα, Βέρα Σαζόνοβα.
  • Μαζί μας ο δημοφιλής και αγαπητός στη ρωσική πρωτεύουσα Έλληνας μουσικός-ερμηνευτής Δημήτρης Κατσιούρας.
  • Αφήγηση, παρουσίαση Δώρα Γιαννίτση, δ/ντρια Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός.

Σενάριο: Ινέσσα Εφραιμίδου.

Εικονογράφηση: Δώρα Γιαννίτση.

Τεχνική, οργανωτική υποστήριξη: Γιεκατερίνα Κοζούλινα, Γιελένα Μπούνινα.

ygrek3

2022-07-18_10-50-06

Φωτογραφίες από τη συναυλία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο: https://disk.yandex.ru/d/bBmHBf7X4iy3DA

Παρατίθεται βίντεο από τη συναυλία: https://disk.yandex.com/d/tEZzdHyMfq6oCg/GreekConcert.mov

Αγαπητοί φίλοι, όλοι μας δώσαμε και εισπράξαμε άπλετη θετική ενέργεια,, καλλιτεχνική ευτυχία, δημιουργική χαρά, ανάταση ψυχής! Εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους συμμετέχοντες, στους συνεργάτες, εταίρους μας και στο κοινό της Συναυλίας μας.

Βελτιώνουμε, στιλβώνουμε την καλλιτεχνική μας απόδοση και ερμηνεία, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, ΖΗΤΩ, ΖΗΤΩ, ΖΗΤΩ!!!

Εις το επανιδείν, αγαπητοί φίλοι !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΕΠ!!!

ΔΡΑΣТΗΡΙΟТHΤΑ - ΣΥΝΕΠΕΙΑΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ -ΠΙΣΤΗ- ΑΦΟΣΙΩΣΗ στο ΩΡΑΙΟ, το ΑΛΗΘΙΝΟ, το ΑΓΑΘΟ, το ΕΝΑΡΕΤΟ!!!

2022_12_20_5

Επιστροφή στο κύριο τμήμα